Vormselvoorbereiding

25 maart 2015


Op zondag 14 maart was er opnieuw een activiteit met de vormelingen van St.-Pius X. Ze kwamen samen in Trefpunt voor een catechesebijeenkomst rond de indeling van de eucharistie en de betekenis van het vormsel.
De eucharistie werd vergeleken met een feest bij oma en opa: we begroeten elkaar, drinken een aperitiefje, zeggen de nieuwjaarsbrieven op en gaan gezellig samen aan tafel. Een vast stramien, net zoals de eucharistie ook een vast stramien heeft, of je nu in Kortrijk of Mechelen, of… naar de mis gaat. In ons boekje met 'Spiek de speurneushoorn', leerden ze meer over de twee grote delen van een mis: de woorddienst en de tafeldienst. Daarna werd er dieper ingegaan op dat andere sacrament: het vormsel… Wat is de betekenis van het vormsel? Wat wil het zeggen, geestdriftig te zijn als gelovige?
De jongeren keerden na de zondagsviering huiswaarts met een beetje huiswerk: Ze gaan op speurtocht bij hun ouders naar de reden waarom zij willen dat hun zoon of dochter gevormd wordt én meteen gaan ze ook op speurtocht in zichzelf om te pogen te verwoorden waarom zij zelf gevormd willen worden.
Wij zijn al benieuwd naar hun antwoorden.