Onze vormselcatechese

18 maart 2015


Op zondag 8 maart 2015 trokken onze vormselcatecheten, onze vormelingen lichting 2015 en hun ouders, naar de zusters van Don Bosco. Kloosterorde waartoe zuster Mia, vormselcatechete en verantwoordelijke voor de acolieten op Sint-Pius X, behoort. Deze uitstap - een familienamiddag - is een essentieel deel geworden van de vormselvoorbereiding. De ouders en de kandidaat-vormelingen werden verwelkomd met een natje en een droogje. Een heerlijk kopje koffie en een plakje in-de-mond-smeltende cake.
Daarna was er het bezinningsmoment. Het was diaken Dirk Deceuninck die op een eenvoudige, maar treffende wijze, de namiddag in een religieus licht plaatste.
De bezinning werd gevolgd door een aangename en knap in elkaar geplaatste fotozoektocht. Zuster Mia had het concept uitgedacht en georganiseerd. Na al die foto-animatie was een drankje van doen. Niet-alcoholisch, althans in principe. Sommige roddeltongen verspreidden het gerucht dat enkele vaders “een Omer” kregen aangeboden Maar uiteraard is dit waarschijnlijk (?) prietpraat.
Na het opfrissertje, de traditioneel geworden quiz: “de slimste vormeling”. Op een activiteit van een quizwijk als Sint-Pius X, mocht dit zeker niet ontbreken. En na de geestelijke inspanning, toch even de knorrende maag een genoegen doen met “hotdogs op zijn Dumonts”. Het recept: hotdogs met Zwanworst (sorry voor de reclame) met ketchup en mosterd en of het lipje-likken was!
Meteen het einde van een van deze dagen, waarvan men dan achteraf zegt:
“De afwezigen (er waren er bijna geen) hadden ongelijk”.

Een toffe papa

Een leuke papa was zo vriendelijk en zo galant een reeks foto's door te zenden van deze heerlijk zonnige en inhoudelijk sterk gevulde familienamiddag. Zo hebben wij het echt graag. Het toezenden van berichtjes en/of foto's, kleurt en verlicht ons redactiewerk. Toffe papa, alvast bedankt.