Kaartclub Sint-Pius X

terug naar overzicht rubriek "Even voorstellen"

De Kaartclub van Sint-Pius X is één van de negen afdelingen van de Seniorenclub Eeuwige Lente VZW van Kortrijk (SEL). De SEL omvat zes kaartclubs, een cultuurclub, een hobbyclub en een petéanqueclub. De SEL heeft ongeveer 520 leden en ongeveer 70 vrijwilligers.
De SEL werd opgericht in 1960 en de afdeling van Sint-Pius X in 1963.
Het doel van de SEL is de senioren de gelegenheid geven een gezellige namiddag door te brengen in hun respectieve lokalen. Voor Sint-Pius X in het Trefpunt (het zaaltje onder de kerk). Iedere vrijdagnamidag van 13u15 tot rond 17 uur. Er wordt gekaart, gescrabbeld of gerummikubd. Om 15 u wordt er gepauzeerd met een potje koffie en een koekje met eventuele viering van verjaardagen.
Eens per jaar gaat de club met haar winnende kampioenen naar het kaartkampioenschap van de gehele SEL. Jaarlijks is er een seniorenfeest van de club Sint-Pius X en van de ganse SEL. Rond Driekoningen wordt KONING(IN)KAART verkozen. Met Pasen krijgen de leden een chocoladekip. Met Sint-Niklaas speculaas. Met Kerstmis een kersttronk en met Nieuwjaar een doos wafeltjes. Jullie merken het. De SEL is een gulle vereniging.
Jaarlijks worden er daguitstappen ingericht door de SEL waaraan ook Sint-Pius X-leden talrijk deelnemen.
Om de maand komt een gediplomeerde voetverzorgster voor wie het wenst.
Niet te verwonderen dat al de leden ieder week trouw op post zijn…
Willen jullie ook lid worden ? Dan kunnen jullie altijd contact opnemen met Betty en Jacques Vandenbulcke, Kuurnsesteenweg 83, Tel. 056 32 06 85