Jubileumjaar

Van september 2008 tot september 2009 vierden wij het vijftigjarig bestaan van onze parochie.

De startviering had plaats op zaterdag 13 september 2008 in de Sint-Pius X-kerk, Sint-Elooisdreef te Kortrijk. Op het programma stonden:

Lees het verslag van deze geslaagde viering.

Op vrijdag 14 november 2008 knoopten we na 26 jaar weer aan met een aloude parochietraditie: onze parochiale quiz. EnÖ het werd een enorme meevaller. Lees het verslag en bekijk de uitgebreide fotoreportage.

Op 23 november 2008 vierden we ons jaarlijks parochiefeest. Lees het verslag en bekijk de uitgebreide fotoreportage.

Op 24 april 2009 werd ons jubileumboek Een halve eeuw Sint-Pius X voorgesteld. Lees het verslag met de toespraak van kerkraadvoorzitter Dirk Verhenne en het referaat van auteur Chris De Paepe

Op 24 mei, 7 juni en 20 september 2009 gingen we op wandel om onze wijk en parochie te verkennen. Lees het verslag met fotoreportage van de parochiewandelingen.

Op 13 september 2009, precies 50 jaar nadat de Sint-Pius X-kerk werd ingezegend, hielden we de slotviering van ons jubileumjaar. Bekijk de fotoreportage.

En er kwam nog een verlengstuk aan de reeks feestelijkheden met de tv-mis (oorspronkelijk gepland tijdens het jubileumjaar) die uitgezonden werd op 31 januari 2010. Lees het verslag met foto's.


Elke week illustreerden we een moment uit onze parochiegeschiedenis met een foto. Bekijk het fotoarchief.