Op zondag 3 juni was het koor Dulcisona te gast. Dulcisona behoort tot de beste koren van ons land en zingt in de ere-afdeling van de provinciale koorzangtornooien. Meer over dit koor op hun eigen website www.dulcisona.be.
Voor een volle kerk bracht het koor onder de bezielende leiding van dirigente Marian Steyaert een gevarieerd programma. Naast liederen uit de renaissance, met ondermeer fragmenten uit de vijfstemmige mis van William Byrd, werden ook werken van hedendaagse componisten uitgevoerd. Zo maakte onder andere "The Lord's Prayer" van Taverner indruk door zijn ingetogenheid.
De sfeer die door deze prachtige gezangen werd gecreŽerd paste zeer goed bij de viering van het feest van de Heilige DrieŽenheid. De stille aanbidding, waartoe de gelovigen na de communie werden uitgenodigd, en de sereniteit die van de koorzangen uitging, vulden elkaar wonderwel aan.
Het is het vermelden waard dat dirigente en koorleden na de mis hun tevredenheid uitspraken over de uitstekende akoestiek van de Sint-Elooiskerk.

Het Kyrie uit de vijfstemmige mis van Byrd is te beluisteren op de website van Dulcisona.

terug naar overzichtspagina Missa Solemnis