Missienieuws - januari 2010

Wij ontvingen met vreugde een brief van pater Andrés Boone. Het deed ons deugd.

“Beste vrienden,
Hartelijk dank voor het mooie Kerstgeschenk (gift) dat ik ontving. Het was meer dan welkom gezien de situatie die we beleven op dit moment.
De rivier is weer gezakt, de overstroming is voorbij. Maar nu is er de opkuis. Bijna alle mensen zijn terug naar hun huisje gegaan voor de Kerstfeesten. Ook hebben we dank zij de inspanning van de mensen, ook kunnen de middernachtmis vieren in de kerk. Enkele dagen voor Kerstdag werd aan de opkuis begonnen, veel modder opgeruimd, schade opgenomen. Het waren ook warme dagen, de geur van verrot gras en struiken was soms ondragelijk. Maar er werd hard gewerkt want de mensen wilden de middernachtmis vieren in de Kerk. En dit hebben we dan ook kunnen doen, de muren stonden nog nat, de houten deuren krom van de vochtigheid,… maar ook hier is de Heiland opnieuw geboren.
Met het geld dat jullie me gaven zullen we voornamelijk ontsmettingsmiddelen en verf kopen opdat de mensen zo vlug mogelijk alles opnieuw netjes en verzorgd te hebben. Eerst denken wij aan de woningen, later zien we wel hoe we de catecheselokalen en de kerk recupereren. In naam van de christengemeenschap HARTELIJK DANK voor de steun.
Moge de Heer jullie overvloedig zegenen in dit nieuwe jaar,
P. Andrés”

Dit gift waarover Pater Andrés in zijn brief spreekt, werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van de tombola. Pater Jean Hostens en Zuster Annie Deseyn ontvingen ook dergelijke gift. Zo merk je maar hoe jullie gulheid nuttig en efficiënt wordt gebruikt voor andere mensen in de wereld die het moeilijk hebben. Volgend jaar maken wij van het tombolagebeuren nog een groter evenement.