Overzicht van de federale kronieken
juli-september 2010

lees de recentste kroniek

21 juli 2010

Met velen mogen wij genieten van een deugddoende vakantie. Het voorbije werkjaar is afgesloten, het nieuwe nog niet aangebroken. Een rustige tussentijd waaruit het drukke ‘gejaag’ verdwenen is. Een tijd ons gegund om op adem te komen en wat uit te rusten, om eens wat anders te doen en nieuwe perspectieven te ontdekken. Een tijd om eens erop uit te trekken, te genieten van de natuur en de cultuur. Een tijd om eens te doen waar we in het werkjaar wel naar verlangen maar nooit aan toe komen. Een tijd om de familie- en vriendschapsbanden wat intenser te beleven. (lees verder...)

11 augustus 2010

Op tocht in Frankrijk kan je mooie plaatsen vinden in de natuur, daarnaast ga je wellicht voor een bezoek in de stad of het dorpje waar je passeert. Op fietstocht in het Noorden van Frankrijk vond ik in de kerk van Cassel een mooie fiche die als titel draagt: ‘Hoe bezoek je een kerk?’ Uit de fiche geven we enkele treffende gedachten weer. Ze kunnen je ook helpen in het dagelijks leven als je niet op reis bent. Meer info kan je vinden op www.croire.com . (lees verder...)

18 augustus 2010

In de kerk op bezoek, waar we vorige week bij stil stonden, leidt ons zonder twijfel naar de vraag van het gebed. Als een kerkgebouw in onze parochie staat dan is dat een teken dat spreekt, zelfs al ben je er nooit binnen geweest, het stelt vragen. Waarom bidden en wat is dat eigenlijk? Moeten we alleen bidden of met de gemeenschap. Met weinig woorden of het ‘Onze Vader’ of zonder ophouden? (lees verder...)

25 augustus 2010

Vorige week stonden we stil bij enkele voorwaarden om te bidden, eigenlijk enkele tips om tot rust te komen en wat leeft in ons hart bij God te brengen. We kunnen dit doen met onze eigen woorden en gedachten: zoals we zijn. Het Onze Vader is het gebed van alle christenen, het is een gebed dat ons bekend is en ook ons eigen gebed zuivert. Waarom geeft Jezus ons het Onze Vader, om zo te bidden? (lees verder...)

1 september 2010

De vakantie loopt ten einde en het nieuwe werkjaar begint. In het bedrijfsleven is de jaarlijkse vakantie al een tijdje achter de rug, men is er al weer volop aan de slag. Deze week draaien de schoolpoorten ook terug open om de leerkrachten, de kinderen en de jongeren te begroeten voor een nieuw schooljaar. Ook de Kerkgemeenschap bereidt zich voor op een nieuw werkjaar. (lees verder...)

8 september 2010

Woensdag 25 augustus was de start van het nieuwe werkjaar voor de federale stuurgroep: de beleidsgroep van onze federatie St.-Amandus. Daar hebben we een eerste keer het nieuwe jaarthema doorgenomen en ook gezien wat nu gebeurt met de sacramenten op onze federatie. In deze rubriek willen we wat het relaas brengen van dit inhoudelijk denken en ook kijken naar de toekomst op onze federatie. (lees verder...)

15 september 2010

Woensdag 25 augustus was de start van het nieuwe werkjaar voor de federale stuurgroep: de beleidsgroep van onze federatie St.-Amandus. Daar hebben we een eerste keer het nieuwe jaarthema doorgenomen en ook gezien wat nu gebeurt met de sacramenten op onze federatie. Na een beschrijving vorige week staat hier het vervolg van de besprekingen in de federale stuurgroep. Dit keer gaat het over het doopsel. (lees verder...)

22 september 2010

Woensdag 25 augustus was de start van het nieuwe werkjaar voor de federale stuurgroep: de beleidsgroep van onze federatie St.-Amandus. Daar hebben we het nieuwe jaarthema doorgenomen en ook gezien wat nu gebeurt met de sacramenten op onze federatie. Na een beschrijving algemeen over de sacramenten hebben we vorige week belicht wat over het doopsel werd gezegd. Vandaag gaan we verder met het huwelijk. (lees verder...)

29 september 2010

In oktober nodigt de geloofsgemeenschap ons uit om horizonten te verleggen. Over alle grenzen heen zendt Jezus al tweeduizend jaar mensen uit om het Evangelie te brengen. Ook wij hebben gehoord over Jezus’ Boodschap doordat anderen er ons hebben over gesproken. Overal moet de Goede Boodschap klinken dat wij in Jezus gered zijn: oktober is missiemaand! (lees verder...)