Met de misdienaars op uitstap


Op 30 juni, de eerste maandag van de vakantie, trokken we met maar liefst 49 misdienaars richting Kluisberg. Al van in de vroege morgen was het een gewriemel van je welste in de tuin van St.-Michiel. Tegen 9 u 30 konden we vertrekken, eerst naar Ruien. Afspraak bij Kobe en Kevin die voor ons in de kerk in een stemmig en mooi verzorgd gebed voorgingen. De teksten, de muziek, het doe-momentje, de evangelietekst, alles werd goed voorbereid en op een waardige manier naar voor gebracht.

Na een halfuurtje vertrokken de dappere jongeren te voet richting zwembad. Onderweg even de benen losgooien met een tof spel en eveneens een halte met een kennismakingsspel. Melissa, Stiene en Myrthe hadden daarvoor gezorgd en hielpen alles in goede banen leiden. Niet iedereen kende iedereen, maar geen nood hoor, dat belette niemand om toch volop mee te doen en samen te spelen.

Aangekomen bij het zwembad waren er frietjes en frikadellen te krijgen en een drankje. Er werd gesmuld en gelikkebaard, en de grote loebassen hielpen de kleinere hun portie mee opeten, want eten weggooien is geen optie!

Om het eten wat te laten zakken en ook ons geestelijk wat te voeden, en ook zoals het een misdienaars uitstap betaamt, was er nog een vormend moment. Felix en pr. Geert vertelden over hun op weg gaan met Christus, hun roeping en het ontstaan van St.-Michiel. Velen konden zich herkennen in pr. Geert die als kind niet kon stilzitten, liever ging ravotten en spelen en moeilijk achter zijn boeken kon blijven zitten. Tussendoor werd er gezongen aangespoord door Felix en Angelina. De sfeer zat er goed in.

Hoewel het geen al te zomers weer was, werd er toch gezwommen, door enkele waaghalzen van de springplank gesprongen, gegleden en gespetterd. Wie het te koud kreeg, rolde zich in de handdoek, lag te kletsen, of kon naar hartenlust spelen op het speelpleintje dat we zo goed als helemaal voor ons alleen hadden.

Na 17 u kwam er een stevige regenbui opzetten, maar niet getreurd, in het cafetaria werd de zangstonde van ís middag vlijtig verder gezet tot het jammer genoeg tijd werd om naar huis terug te keren. Moe, tevreden en heel dankbaar zijn allen veilig terug thuis geland.
Dank aan allen die deze toffe dag hebben mogelijk gemaakt en aan de vele misdienaars die zo enthousiast zich blijven inzetten!