Federale activiteit met de misdienaars


Op woensdag 14 september 2011 was er weer een bijeenkomst met de misdienaars van de hele federatie.
Wist je dat er in totaal 46 misdienaars zijn, verspreid over onze drie kerken?
Het zijn allemaal goed geŽngageerde jongeren. Toch vonden er 20 een gaatje in hun agenda om mee te gaan. Eerst verzamelden we aan de Sint-Pius X-kerk. Daar gingen we op verkenning in de kerk aan de hand van vragen die opgesteld werden door een aantal jongeren. Wat zijn ze toch alert die misdienaars! Allen vonden ze de antwoorden. Nadien trokken we met zijn allen naar de Gavers. Gelukkig waren er weer vriendelijke ouders die ons daarheen wilden brengen. In het bos was er een heftige strijd in een strategospel. Allen liepen om ter hardst, de vlaggen zijn goed verdedigd geweest en niet veroverd geraakt. Dus een echte winnaar was er niet.
Na die inspanning kwam er een heerlijk stukje cake (gebakken door Jennifer en Kimberly) en een verfrissend voetbadje in de Gavers zelf. Bijna werd het er een watergevecht!
Nog een afsluitend gebed onder een stralende zon, in de mooie natuur en dan afscheid nemen.
Bij de misdienaars is er geen sprake van elk zijn parochie, het is echt een toffe federale bende zonder onderscheid. We zien al uit naar de volgende bijeenkomst ergens in de kerstvakantie.
Dank aan Jan-Lucas, Nathalie, Gerelgoo, Kimberly en Jennifer die deze namiddag hebben voorbereid en geleid. Dank voor jullie enthousiasme.